Kamervoorzitter ontvangt verkenners Van Ark en Koolmees

Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) gaan als verkenners de coalitiemogelijkheden onderzoeken. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft hen de opdracht daartoe overhandigd. Eerder op de dag werd duidelijk dat de eerder aangestelde verkenners, Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66), hun werkzaamheden hebben beëindigd.

De verkenners

VVD’er Tamara van Ark is momenteel demissionair minister van Medische Zorg en Sport, D66’er Wouter Koolmees is demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De verkenners krijgen de opdracht uit handen van de Kamervoorzitter in de Stadhouderskamer.

Vergroot afbeelding Kamervoorzitter Arib ontvangt verkenners Van Ark en Koolmees
Beeld: ©Tweede Kamer
Kamervoorzitter Arib en de verkenners Van Ark en Koolmees.

Breed draagvlak

Kamervoorzitter Arib heeft telefonisch contact gehad met de op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag gekozen lijsttrekkers. Uit deze gesprekken blijkt dat Tamara van Ark en Wouter Koolmees kunnen rekenen op breed draagvlak. De Kamervoorzitter heeft, conform de afspraak die zij daarover met de lijstrekkers maakte, ook Zijne Majesteit de Koning geïnformeerd over de uitkomsten van haar telefonische gesprekken.

Bron: Tweede Kamer